Wing(wo)man

Een klankbord kan cruciaal zijn, want vaak is het eenzaam aan de top...

Wing(wo)man

Een klankbord kan cruciaal zijn, want vaak is het eenzaam aan de top...

Voordelen?

Een 'wingman' of 'wingwoman' kan een waardevolle rol spelen voor een ondernemer of CEO als vertrouwde adviseur en sparringpartner, een persoonlijk klankbord dat ervaring heeft met het runnen van een bedrijf en het nemen van strategische beslissingen.

Onze zorgvuldig geselecteerde kandidaten zijn echte ondernemers of managers die de klappen van de zweep zelf hebben gevoeld. Wij presenteren een shortlist van kandidaten die jou in alle onafhankelijkheid kunnen ondersteunen met jouw persoonlijke uitdagingen. Na een diepgaande kennismaking op ons kantoor hebben zij uitgebreid gemotiveerd hoe zij jou kunnen bijstaan, waarbij alleen degenen die jou begrijpen en voldoen aan jouw verwachtingen worden geselecteerd.

Bij ons begrijpen we dat leiderschap een eenzame weg kan zijn, met beslissingen die op jouw schouders rusten en uitdagingen die je alleen moet aangaan. Maar wat als je een 'wingman' of 'wingwoman' had om je te ondersteunen? Wij bieden niet alleen een klankbord voor jouw ideeën, maar ook een betrouwbare metgezel die fungeert als onafhankelijke vertrouwenspersoon, sparringpartner, mentor, netwerker en emotionele ondersteuner - alles in één.

Met onze expertise en toewijding ondersteunen we jou graag in deze zoektocht... 

Hoe verloopt onze zoektocht?


De zoektocht naar de juiste wingman of wingwoman voor een ondernemer of CEO is een proces dat we bijzonder transparant en persoonlijk aanpakken.

Het begint allemaal met een één-op-één gesprek waarin we jouw behoeften en uitdagingen verkennen. We gaan diep in op wat je precies zoekt in een partner en welke rollen je voor hen in gedachten hebt. Wat zijn de knelpunten waar je momenteel tegenaan loopt en waar heb je echt ondersteuning bij nodig?

Misschien wil je iemand met ervaring in het runnen van bedrijven, of liever iemand met specifieke expertise, zoals marketing, overnames, financiën, of iets anders dat cruciaal is voor jouw groei. We willen niet alleen weten wat je nodig hebt, maar ook wie je bent, want de juiste match op persoonlijk vlak is net zo belangrijk als professionele compatibiliteit.

Wij nemen de tijd om zorgvuldig drie potentiële kandidaten voor te stellen die passen bij jouw behoeften en persoonlijkheid. Het zijn stuk voor stuk mensen die hun strepen hebben verdiend en die wij persoonlijk hebben gescreend. En jij hebt de vrijheid om gesprekken met hen te plannen, zodat je kunt zien of er een natuurlijke klik is en of ze echt de juiste vaardigheden en ervaring hebben om jou te ondersteunen.

Zodra we samen de juiste kandidaat hebben gevonden, gaan we om de tafel zitten en maken we duidelijke afspraken over verwachtingen, verantwoordelijkheden en andere belangrijke zaken. Alles wordt officieel vastgelegd in een overeenkomst, inclusief de frequentie van interactie, vergoedingen en de duur van onze samenwerking.

De zoektocht naar de perfecte wingman of wingwoman vergt wat tijd en aandacht, maar het is een investering die de moeite waard is. Het gaat niet alleen om jou als persoon, maar ook om het succes van jouw bedrijf. Samen kunnen we grote hoogten bereiken, met een betrouwbare partner aan jouw zijde die echt begrijpt waar je naartoe wilt en wat je nodig hebt om daar te komen.

Onze screening

In deze gezellige setting nemen Olivier en Lynn uitgebreid de tijd om al onze kandidaten zeer grondig te screenen. Elk van hen wordt persoonlijk geïnterviewd op ons kantoor, waardoor we de kans krijgen om hen echt goed te leren kennen.


Het verschil met een adviesraad?

Wat is het verschil tussen een adviesraad & een wingmate? Een raad van advies en een wingman of wingwoman hebben beide als doel om ondernemers of CEO's te ondersteunen bij het runnen van hun bedrijf, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee.

Een raad van advies is een groep van onafhankelijke externe adviseurs die worden geselecteerd om een onderneming te adviseren op het gebied van strategie, beleid en besluitvorming. De adviesraad heeft een formele rol en kan bestaan uit verschillende personen met specifieke expertise. De raad van advies komt periodiek bijeen om advies te geven en kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Een wingman of wingwoman daarentegen is vaak een individu die informeel optreedt als vertrouwde, onafhankelijke adviseur en sparringpartner voor een ondernemer of CEO. Hij/zij wordt vaak ingeschakeld voor specifieke behoeften, zoals het ontwikkelen van een groeistrategie, het helpen bij het nemen van beslissingen, of om als klankbord te dienen voor nieuwe ideeën.

Kort gezegd, een raad van advies is een meer formele structuur met een groep van adviseurs met specifieke expertise, terwijl een wingman of wingwoman meestal informeel opereert en op een meer persoonlijke basis betrokken is bij de ondernemer of CEO.

Kortom, een goede professionele wingman of wingwoman is een ervaren en empathische adviseur die vertrouwen uitstraalt, beschikbaar is, een uitgebreid netwerk heeft, en in staat is om creatief te denken en nieuwe oplossingen te vinden. 

De ideale kandidaat?

Creativiteit

Een goede wingman of wingwoman is in onze ogen in staat zijn om creatief te denken en nieuwe oplossingen te vinden voor problemen. Ze moeten bereid zijn om out-of-the-box te denken en nieuwe ideeën te verkennen.

Vertrouwen

Vertrouwen is cruciaal in de relatie tussen een ondernemer of CEO en hun wingman of wingwoman. Een goede kandidaat moet in staat zijn om vertrouwelijkheid te bewaren en oprecht te zijn in hun communicatie.

Empathie


Hij/zij moet empathisch zijn en in staat zijn om zich in te leven in de behoeften en uitdagingen van de ondernemer of CEO. Dit stelt hen in staat om passend advies te geven en ondersteuning te bieden bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Netwerk

Het is vaak goed om een uitgebreid netwerk hebben van contacten in de industrie of markt waarin de ondernemer of CEO opereert. Dit netwerk kan van onschatbare waarde zijn bij het identificeren van kansen, het vinden van partners of het oplossen van uitdagingen.

Beschikbaarheid

Het is belangrijk dat je geëngageerd bent om te helpen wanneer dat nodig is. Dit betekent niet dat ze altijd fysiek aanwezig moeten zijn, maar dat ze snel moeten kunnen reageren op verzoeken om hulp of advies.

Ervaring

Een professionele wingman of wingwoman moet over voldoende ervaring en expertise beschikken in het domein waarin de ondernemer of CEO opereert. Deze ervaring helpt hen om de juiste vragen te stellen en relevante suggesties te geven.

Kunnen we ook jou ondersteunen?

Splits e-mailadressen met een komma.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contact met jou opnemen.
 
Lynn & Olivier