Wing(wo)man

Vaak is het gewoon lonely on the top...

Ontdek de voordelen


Voor een ondernemer of CEO kan een wingman of wingwoman een waardevolle rol spelen als vertrouwde adviseur en sparringpartner, je kan het straks zien als jouw persoonlijk klankbord. Dit kan iemand zijn die niet direct betrokken is bij het bedrijf, maar wel ervaring heeft met het runnen van een bedrijf en het nemen van strategische beslissingen.

Een wingman of wingwoman voor een ondernemer of CEO kan bijvoorbeeld de volgende taken hebben:

  • Helpen bij het ontwikkelen van een groeistrategie en het identificeren van kansen en risico's. 
  • Fungeren als klankbord voor nieuwe ideeën en plannen.
  • Helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling.
  • Feedback geven op presentaties en communicatiestrategieën.
  • Helpen bij het vinden van nieuwe contacten en netwerken.
  • Adviseren bij het oplossen van complexe problemen en het nemen van moeilijke beslissingen.

Een wingman of wingwoman voor een ondernemer of CEO kan bovendien bijdragen aan de verlichting van de werklast, door te assisteren bij het opzetten van systemen en processen om de efficiëntie te verbeteren.

Kortom het is de persoon die voor een ondernemer of CEO kan een waardevolle partner is die helpt bij het navigeren van de uitdagingen van het runnen van een bedrijf en het nemen van strategische beslissingen.

Hoe verloopt onze zoektocht?

De zoektocht naar een geschikte wingman of wingwoman voor een ondernemer of CEO verloopt op een zeer transparante manier.

Eerst gaan we tijdens een persoonlijk gesprek jouw behoeftes gaan identificeren. Tijdens dit gesprek denken we na over wat je precies zoekt in een wingman of wingwoman en welke taken je wilt dat deze persoon op zich neemt. Waar heb jij nood aan, waar bots jij op vandaag tegen?

Moet deze persoon bijvoorbeeld ervaring hebben met het runnen van een bedrijf, of moet het juist iemand zijn met veel ervaring in een specifiek gebied, zoals marketing of financiën?

Het is ook belangrijk om jou goed te leren kennen, want nog belangrijker dan bij een RvA is de match op persoonlijk vlak.

Wij gaan jou minimum 3 potentiële kandidaten voorstellen, het zijn één voor één zorgvuldig gescreende personen. Jij krijgt uiteraard de kans om gesprekken met hen te plannen om te zien of er een klik is en of ze de vaardigheden en ervaring hebben die je zoekt.

Als je een geschikte kandidaat hebt gevonden, maak dan duidelijke afspraken over wat je van hem of haar verwacht en welke taken en verantwoordelijkheden de persoon zal hebben. 

Wij maken alle gemaakte afspraken officieel via een overeenkomst, onder andere de frequentie, de vergoedingen de duurtijd van de samenwerking wordt hierin opgenomen.

Kortom, de zoektocht naar een geschikte wingman of wingwoman voor een ondernemer of CEO vergt wat tijd en moeite, maar kan een waardevolle investering zijn in het succes van jou als persoon of in functie van het bedrijf.

Onze screening

In deze gezellige setting nemen Olivier en Lynn uitgebreid de tijd om al onze kandidaten zeer grondig te screenen. Elk van hen wordt persoonlijk geïnterviewd op ons kantoor, waardoor we de kans krijgen om hen echt goed te leren kennen.


Wat is het verschil tussen een RvA & een wing(wo)man?

Een raad van advies en een wingman of wingwoman hebben beide als doel om ondernemers of CEO's te ondersteunen bij het runnen van hun bedrijf, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee.

Een raad van advies is een groep van externe adviseurs die worden geselecteerd om een onderneming te adviseren op het gebied van strategie, beleid en besluitvorming. De adviesraad heeft een formele rol en kan bestaan uit verschillende personen met specifieke expertise. De raad van advies komt periodiek bijeen om advies te geven en kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Een wingman of wingwoman daarentegen is vaak een individu die informeel optreedt als vertrouwde adviseur en sparringpartner voor een ondernemer of CEO. Hij/zij wordt vaak ingeschakeld voor specifieke behoeften, zoals het ontwikkelen van een groeistrategie, het helpen bij het nemen van beslissingen, of om als klankbord te dienen voor nieuwe ideeën.

Kort gezegd, een raad van advies is een meer formele structuur met een groep van adviseurs met specifieke expertise, terwijl een wingman of wingwoman meestal informeel opereert en op een meer persoonlijke basis betrokken is bij de ondernemer of CEO.

Kortom, een goede professionele wingman of wingwoman is een ervaren en empathische adviseur die vertrouwen uitstraalt, beschikbaar is, een uitgebreid netwerk heeft, en in staat is om creatief te denken en nieuwe oplossingen te vinden. 

Wat is voor ons een ideale kandidaat?

Creativiteit

Een goede wingman of wingwoman is in onze ogen in staat zijn om creatief te denken en nieuwe oplossingen te vinden voor problemen. Ze moeten bereid zijn om out-of-the-box te denken en nieuwe ideeën te verkennen.

Vertrouwen

Vertrouwen is cruciaal in de relatie tussen een ondernemer of CEO en hun wingman of wingwoman. Een goede kandidaat moet in staat zijn om vertrouwelijkheid te bewaren en oprecht te zijn in hun communicatie.

Empathie


Hij/zij moet empathisch zijn en in staat zijn om zich in te leven in de behoeften en uitdagingen van de ondernemer of CEO. Dit stelt hen in staat om passend advies te geven en ondersteuning te bieden bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Netwerk

Het is vaak goed om een uitgebreid netwerk hebben van contacten in de industrie of markt waarin de ondernemer of CEO opereert. Dit netwerk kan van onschatbare waarde zijn bij het identificeren van kansen, het vinden van partners of het oplossen van uitdagingen.

Beschikbaarheid

Het is belangrijk dat je geëngageerd bent om te helpen wanneer dat nodig is. Dit betekent niet dat ze altijd fysiek aanwezig moeten zijn, maar dat ze snel moeten kunnen reageren op verzoeken om hulp of advies.

Ervaring

Een professionele wingman of wingwoman moet over voldoende ervaring en expertise beschikken in het domein waarin de ondernemer of CEO opereert. Deze ervaring helpt hen om de juiste vragen te stellen en relevante suggesties te geven.

Kunnen we jou helpen?

Wij hebben oprechte interesse in wie jij bent...
Maakt het voor ons beiden net iets persoonlijker.
Splits e-mailadressen met een komma.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk contact met jou opnemen.
 
Lynn & Olivier