EEN RAAD VAN ADVIES

Een Adviesraad is vaak een eyeopener, het laat je werken aan de toekomst van jouw bedrijf. Die externe onafhankelijke blik helpt je snel vooruit. Waarom hoef jij die pijnpunten te voelen als iemand anders met zijn kennis en expertise je ervan kan behoeden?

Advies

Samen gaan we in dialoog waarbij we starten vanuit een bewust denkproces en analyse waarbij we zowel de noden van het bedrijf, als die van jou als ondernemer, in kaart brengen.

Selectie

Op basis van onze bedrijfsscan en analyse weten we perfect waar jullie nood aan hebben. Dankzij onze persoonlijke aanpak heb je snel geschikte externe adviseurs mee aan jouw tafel.

Evaluatie

Heb je ondertussen een Raad van Advies? Dan kan een eerlijke en objectieve blik zeer waardevol zijn om scherp te stellen hoe de leden van je board strategisch bijdragen aan de koers van je onderneming.

Wat is een Raad van Advies?

Het is op 1 na het hoogste orgaan in je onderneming, een groep van vaste onafhankelijke en objectieve personen die als doel heeft om de directie het beste uit zichzelf te laten halen. 

De Raad van Advies brengt heel wat kennis bij en zorgt onmiddellijk voor ervaring, de vertrouwenspersonen gebruiken ook vaak hun groot netwerk om meer succes te hebben binnen jouw onderneming. Het bezorgt je een heldere kijk op de tactische en strategische koers van je onderneming. Naast de bijdrage aan de verdere ontwikkeling van je onderneming heeft een adviesraad ook een goede uitstraling naar de buitenwereld want jij bent bezig met de toekomst van jouw bedrijf.

Je kan dus stellen dat de Raad van Advies een kritisch klankbord is voor het managementteam. Een denktank waarin de wisselwerking tussen raad en management leidt tot meer kwalitatieve en gefundeerde beslissingen. Een Adviesraad kan werken voor elk type van onderneming, gelijk welke size of in welke fase je zit. Wij helpen op vandaag bedrijven over gans Vlaanderen actief in heel wat verschillende sectoren, van startup tot een uit de kluiten gewassen gevestigde waarde.

Het is ons doel om te connecteren met de juiste experts, zij die met jouw uitdagingen ervaring hebben, ze zullen een echte meerwaarde betekenen door samen met jou oplossingen te vinden voor jouw doelen.

De ​stappen
naar een kwalitatieve
Raad van Advies

Stap 1
Bezoek en kennismaking

Om de cultuur en waardes van jouw bedrijf te voelen komen we bij voorkeur graag te plaatse, we maken graag tijd om kennis te maken en vooral om te luisteren naar de uitdagingen en pijnpunten.

Goed gevoel?

Van zodra je ons het vertrouwen geeft starten wij onze zoektocht naar de juiste kandidaat adviseurs en/of bestuurders om te zetelen in jouw adviesraad.

Stap 2
Search naar de ideale adviseurs

Wij jou onze shortlist met kandidaten mondeling  voorstellen, weet wij stellen per gezocht profiel steeds 3 kandidaten aan jou voor. Iedere adviseur moet ook ons kunnen motiveren waarom het mandaat hem/haar aanspreekt.

In overweging nemen

Jij neemt even de tijd en koppelt nadien terug welke kandidaten jou het meeste aanspreken. Daarna plannen wij voor jou de persoonlijke gesprekken met hen in. We geven ondersteuning in hoe je dit best aanpakt.

Stap 3
Het persoonlijk gesprek

Dan pas kan je gaan bepalen wie komt zetelen in jouw Raad van Advies. Samengevat, wij plaatsen een Raad van Advies met actieve adviseurs die veel voeling hebben om jou te helpen en waarmee jij een persoonlijke klik hebt.

De start van jouw Raad van Advies

Wij zorgen voor alle nodige documenten waardoor we jou volledig kunnen ontzorgen. Ook tussenin blijven wij bereikbaar om je te helpen met de agenda, de verslagen en met plezier ook om de huidige werking te evalueren. 

Wat doet een Raad van Advies?

Het doel ervan is om jouw bedrijf naar 'the next level' te brengen op een kosten en tijd efficiëntie manier. Het verleent jou eerlijk en onafhankelijk advies omtrent de bedrijfsvoering van jouw onderneming.  

Vanuit verschillende invalshoeken gaat de adviesraad met jou het gesprek aan over wat strategisch en tactisch het beste is voor jouw bedrijf. Het is een informeel orgaan dat advies geeft op punten waar de organisatie op dit moment behoefte aan heeft. Van groei in de markt tot verschillende vormen van financiering, netwerk en interne organisatie

Hoe pak je een familieoverdracht aan of een familiecharter?  Hoe begin ik aan overnames of wie helpt mij bij een buy-and-build strategie.

Je mag rekenen dat de RvA tussen de vier tot zes keer per jaar samen komt, de adviseurs engageren zich ook tussendoor en blijven bereikbaar voor specifieke vragen of om even te sparren. Good to know, wij plannen de afspraken voor het eerste jaar onmiddellijk in, zo werk je gericht naar iedere sessie toe en haal je er het maximale rendement uit.

Wie zijn onze adviseurs - bestuurders?

Ons Boardplus netwerk en database? Een community van echt sterke & gepassioneerde mensen steeds met de juiste drijfveer, zij willen andere bedrijven helpen bij hun groei. Ps. Lynn heeft méér dan 7 jaar ervaring in het plaatsen van Boards, haar netwerk is zeer groot en kwalitatief.

Wij bouwen iedere dag verder aan onze kwalitatieve poule van ervaren kandidaten. Wie zijn onze adviseurs & bestuurders? Steeds zeer toegankelijke en down to earth personen die zelf een mooi parcours hebben afgelegd, het zijn altijd ondernemers of C-levels met de juiste drijfveer.

Onze screening? Het cv is belangrijk alleen... wij gaan verder, we plannen met iedere kandidaat een diepgaand interview met best pittige vragen. Om een kwalitatieve Raad van Advies te kunnen garanderen is het belangrijk om hen ook als mens te leren kennen, dan pas kunnen we de juiste adviseur aan het juiste bedrijf kopellen.

Een vlotte samenwerking is belangrijk. Daarom zijn de waardes en doelstellingen belangrijk bij onze selectie van jouw adviseurs, wij proberen via een vragentechniek tijdens het kennismakend interview hun persoonlijkheid te achterhalen, want tijdens jouw adviesraad moet het op alle vlak klikken. Wij bevelen een evenwichtige samenstelling aan van mannen en vrouwen plus ook een mix van leeftijden... Hoe meer diversiteit, hoe beter.

Goed begonnen is...

Advies

Het is de bedoeling om jouw bekommernissen voor te leggen en advies in te winnen. Het advies is niet bindend van karakter.

Vertrouwelijk

Alles die wordt besproken is vertrouwelijk. De adviseurs hebben geen beslissingsbevoegdheid zoals in een Raad van Bestuur. Jij blijft de baas!

Weinig administratie

Een Raad van Advies is geen wettelijk orgaan, gevolg is dat de formaliteiten eerder beperkt zijn. Bij alles wat nodig is ontzorgen wij jou volledig.

Belangrijk!

De juiste selectie

Het is zó belangrijk personen te vinden met een kennis die complementair is. Uiteenlopende expertise zorgt voor een goede mix aan kennis en ervaring.

Frequentie

Voor een goede werking raden wij de RVA aan 4 tot 6 keer samen te komen per jaar, een goede sessie vraagt 3 à 4 uur.


Persoonlijkheid

We werken enkel samen met mensen die positief zijn ingesteld, zowel onze gasten alsook de adviseurs zijn eerlijke, betrokken mensen die doorzetten!

Nu starten? 

Het ideale moment bepaal je uiteraard zelf, al zeggen heel wat ondernemers letterlijk: 'Had ik het maar al wat eerder gedaan!'.

Zit je in de groeifase en wil je nog kunnen bewegen en pionieren, maar heb je wel behoefte aan een groep intelligente mensen in je organisatie die met je gaan meedenken op strategisch en tactisch niveau? Dan ben je klaar voor een Raad van Advies. Het doet je bewust stilstaan bij de toekomst van de onderneming, die vreemde ogen verplichten je voor een stuk aan je bedrijf te gaan werken.

Er komt zoveel op ons pad en alles gaat gewoon razendsnel... Dan is het gewoon goed om een groep objectieve vertrouwenspersonen te hebben die je helpen, die meedenken en je netwerk vergroten met diepgaande kennis en ervaring. Je kan van de vrijgekomen tijd gebruik maken om de dingen te doen die je graag doet en die jou energie geven.

Een RvA maakt jou als ondernemer sterker maar evengoed ook jouw management.

Waarom samenwerken met Boardplus?

Goede vraag, misschien omdat wij zelf ondernemers zijn en weten wat groeipijnen betekenen? Men vertelt ons dat onze enthousiaste manier van werken aanstekelijk werkt. Ook belangrijk is natuurlijk ons netwerk, Lynn is al jaren thuis in deze specifieke business en dat opent heel wat deuren.

Wij bij Boardplus willen bedrijven echt helpen, we maken graag tijd om te luisteren naar jouw uitdagingen en pijnpunten. Wij geloven er steevast in dat wanneer je kennis van ervaren mensen samenbrengt, je jouw bedrijf door 'vóórdenken' een succesvollere toekomst kan bieden. 

Sowieso willen wij de drempel naar een Raad van Advies verlagen, we merken dat sommige ondernemers te vaak denken dat het enkel iets is voor die hele grote organisaties, wat niet klopt... In welke fase je onderneming ook zit, we merken dat de uitdagingen min of meer dezelfde zijn.

Het is ons doel om op zoek te gaan naar die experts die met jouw uitdagingen ervaring hebben, ze zullen een echte meerwaarde betekenen door samen met jou naar oplossingen te zoeken om jouw doelen te bereiken. Wij vinden het belangrijk dat ze hun ongezouten mening delen en jou de nodige ondersteuning bieden om het bedrijf op een verantwoorde manier te laten groeien. 

Eerlijk? Ik botste als ondernemer vaak zelf op mijn limieten, het frustreerde mij. Als bestuurder van een KMO was het een drempel om mezelf te omringen met experts, ik dacht letterlijk dat het niets voor mij was. Het ontbrak me voor een stuk aan geloof in anderen en zelfvertrouwen.
Ik ben blij dat ik vandaag samen met Lynn de drempel naar een Raad van Advies kan verlagen en nut ervan kan aantonen voor elk type van organisatie.

Olivier Maes • Oprichter Boardplus BV 

IS EEN RAAD VAN ADVIES IETS VOOR JOUW BEDRIJF ?

Laat ons gewoon kennismaken, we luisteren naar jouw uitdagingen... Op die manier kunnen we inschatten of een Raad van Advies ook zinvol is voor jouw bedrijf.

Mensen spreken mensen...


Maakt het voor ons beiden net iets persoonlijker.
Meerdere opties mogelijk
Splits e-mailadressen met een komma.

 Thx! 
Nu is het aan ons, we gaan aan de slag en nemen snel met jou contact, tot binnenkort!